Hur rankar jag högst på Google?

Texten uppdaterades den 17 oktober, 2023
2
Dela

När du gör en Google-sökning får du upp olika hemsidor som förslag. Men vad är det egentligen som avgör placeringen på hemsidorna och vad kan man göra för att förbättra sin placering? 

Det finns ingen exakt formel för hur man rankar högst på Google, men det finns vissa saker du kan göra för att förbättra din placering. Vi har samlat några av de viktigaste punkterna: Använd relevanta och unika sökord


Du kan göra det enklare för Google att förstå vad din hemsida handlar om genom att se till att använda relevanta och unika sökord. Att använda ord som är specifika för din bransch och produkt kan påverka din placering i sökresultaten när potentiella kunder söker efter företag som sysslar med just det du gör.  
 

Skapa länkar till och från din hemsida


Google använder länkar till och från en hemsida som ett tecken på relevans och tillförlitlighet. Ju fler relevanta länkar som pekar på din hemsida, desto högre kan du hamna i sökresultaten. 
 


Använd teknisk SEO


Teknisk SEO (sökmotoroptimering) är olika sätt att optimera din hemsida på teknisk nivå för att Google lättare ska kunna indexera och ranka den. För att ägna dig åt teknisk SEO bör du t.ex. ha en snabbladdande och mobilanpassad hemsida, undvika tekniska fel, såsom trasiga länkar eller javascriptfel samt se till att viktiga metataggar finns på plats. Lägg lite tid på research och åtgärda potentiella tekniska problem, så kommer du kunna se en stor skillnad i din Google-rankning.  
 


Skapa unikt och användbart innehåll


Google belönar hemsidor som erbjuder användbart och unikt innehåll med en högre placering i sökresultaten. Försök därför att skapa innehåll som är relevant för din målgrupp och som inte finns på andra hemsidor. Detta kan du också justera genom att använda relevanta och unika sökord, som tidigare nämnts. 
 


Övervaka och justera din strategi


Det är viktigt att övervaka hur din hemsida presterar i sökresultaten och att justera din strategi om det behövs. Du kan använda verktyg som Google Search Console och Google Analytics för att få en bättre överblick och göra förbättringar utefter det som fungerar bra. 


Som vi nämnde i början är detta inte en exakt vetenskap men något som går att påverka genom att lägga lite tid på research, att testa olika strategier och justera längs vägen. Vi hoppas att du lärt dig något hur du rankar högst på Google! 


Vill du veta mer eller ha hjälp? Tveka inte att höra av dig till oss. 

2

Gillade du?

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra läser

Marknadsstrategi – detta behöver du veta 
Relativt
2

Syftet med en marknadsstrategi är att skapa en plan för att öka försäljningen och vinster samt att bygga varumärkesmedvetenhet. Här...

Hur skapar jag en strategi för sociala medier? 
Relativt
3

Att ha en närvaro på sociala medier blir allt viktigare. Här får du några konkreta tips på hur du skapar...

Vad erbjuder en kommunikationsbyrå?
Relativt
6

Vilken typ av kommunikationsbyrå passar dina behov? Och vad kan en kommunikationsbyrå bidra med för att utöka din affär? Det...

5

Tänk om du inte behövde sitta och leta efter stockbilder eller stirra på ett blankt Word dokument utan bara kunde...

Hur AI kan hjälpa dig nå din målgrupp
Relativt
8

Att AI kan hjälpa i ens kommunikation är inget nytt vid det här laget. Men på vilket sätt kan AI...