AI verktyg

AI verktygen som hjälper dig att vara kreativ

Texten uppdaterades den 5 december, 2023
5
Dela

Tänk om du inte behövde sitta och leta efter stockbilder eller stirra på ett blankt Word dokument utan bara kunde få det du faktiskt behövde. Bara så. Och spara en massa tid och energi. 

 

Men vänta, det kan man ju! 

 

AI har möjliggjort att vi kan bli ännu mer effektiva, kreativa och innovativa. Med olika program kan AI hjälpa i vardagen, i arbete, studier eller privat. Men rätt inställning krävs – det är ett verktyg som kan hjälpa oss till en lösning, det är inte lösningen rakt av. 

AI för allmänheten

Tekniken till AI har funnits länge men inte varit tillgänglig för allmänheten. Det ändrade sig drastiskt när Chat GPT lanserades. Numera kan vem som helst dra nytta av den digitala rådgivaren, läraren, analytikern, assistenten, …listan är lång! Och så dess möjligheter. Men kom ihåg att se det som en hjälp, ett verktyg, en inspirationskälla. Svaren bör granskas. 

 

Att AI-modeller som Chat GPT tillgängliggjorts för allmänheten har fört med sig en våg av AI som blir alltmer integrerad i vår vardag. LinkedIn har exempelvis lanserat en ny funktion som möjliggör att skapa egna bilder med AI utifrån beskrivningar man själv ger. Du kan nu även få hjälp att skriva din LinkedIn post direkt i LinkedIn.


Är du nyfiken att utforska andra AI program som kan hjälpa dig i din vardag?

Jasper är en automatisk copy-assistent som hjälper dig att skriva blogginlägg och nyhetsbrev på nolltid och som dessutom kan SEO-optimera dina texter för att öka dess synlighet. 

 

DALL-E 2 genererar bilder och konst baserat på beskrivningar som ges i naturligt (icke kodat) språk. Det finns även ett Instagram konto med material som DALL-E har skapat. 

 

Runway hjälper dig att redigera bilder och videoklipp, och kan till och med skapa animeringar åt dig. Den kan även generera ljudspår baserat på den visuella informationen i ett filmklipp. 

 

Men som sagt, det är alltid bra att se det som en hjälp, en inspirationskälla till ditt arbete och inte det färdiga resultatet.  

Vill du ha hjälp, så vet du var vi finns.

 

Lycka till! 

5

Gillade du?

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra läser

Marknadsstrategi – detta behöver du veta 
Relativt
2

Syftet med en marknadsstrategi är att skapa en plan för att öka försäljningen och vinster samt att bygga varumärkesmedvetenhet. Här...

Hur skapar jag en strategi för sociala medier? 
Relativt
3

Att ha en närvaro på sociala medier blir allt viktigare. Här får du några konkreta tips på hur du skapar...

Vad erbjuder en kommunikationsbyrå?
Relativt
6

Vilken typ av kommunikationsbyrå passar dina behov? Och vad kan en kommunikationsbyrå bidra med för att utöka din affär? Det...

Hur AI kan hjälpa dig nå din målgrupp
Relativt
8

Att AI kan hjälpa i ens kommunikation är inget nytt vid det här laget. Men på vilket sätt kan AI...

Att rita logotyper
Andreas Lindén
37

Det finns lika många sätt att rita logotyper på som det finns formgivare. Följande beskrivning är ett sätt att tänka...