Karusell / Slideshow till LinkedIn och Instagram

Hur gör jag en karusell till LinkedIn eller Instagram?

Texten uppdaterades den 22 november, 2023
Relativt
15
Dela

Här är en enkel guide för dig att skapa din karusell eller slideshow som du sedan kan ladda upp på LinkedIn eller Instagram.

Skapa din karusell

Börja med att skapa själva karusellen. Du kan skapa din slideshow som du vill ha den i InDesign, PowerPoint eller Figma. Vi använder oftast formatet 1:1 eller 4:5 när vi gör karuseller till LinkedIn eller Instagram. Hur många slides du vill ha får du välja fritt, men något som kan vara bra att veta är att du maximalt kan välja 10 bilder per post på Instagram. 

Spara ner

När du har gjort dina slides är det dags att spara ner dem till datorn. Här kan du välja att spara dem som png eller pdf, beroende på var du vill publicera karusellen. På Instagram kan man bara ladda upp bilder, därför bör du spara dina slides som png när du ska publicera dem på Instagram. På LinkedIn behöver det vara pdf som laddas upp.

Publicera

Instagram

Nu är det dags att publicera! Vill du ladda upp din slideshow på Instagram är det bara att välja en bild i taget, i den ordningen du vill att de ska ligga. (Du kan välja flera bilder till ett inlägg genom att klicka på ikonen bredvid kameraikonen till vänster direkt i Instagram.)


LinkedIn

Om du vill ladda upp din slideshow på LinkedIn, då väljer du de slides som ska vara med i den ordningen du vill ha dem och skapar sedan en pdf med alla slides. Nu är det bara att ladda upp den på LinkedIn!

Svårare än så är det inte.

Du är välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp eller vill veta mer. Vi hjälper dig gärna med din kommunikation. 

Läs också Hur skapar jag en karusell på LinkedIn? för att få en guide kring hur du laddar upp din färdiga karusell eller slideshow på LinkedIn. 

15

Gillade du?

All vår expertis –
direkt i din inkorg!

Vårt nyhetsbrev är laddat med kreativa insikter, praktiska strategier och smarta tips. Mindre fluff, mer konkret innehåll för dig. Är du redo att ta din kompetens till nästa nivå? Prenumerera idag!

* Obligatoriskt fält

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra läser

Hur skapar jag bra inlägg i sociala medier? 
Relativt
5

Här får du 5 tips på hur du skapar bra inlägg till dina sociala medier och som hjälper dig att...

Vad gör en copywriter?
Relativt
4

En Copywriter producerar textligt innehåll till hemsidor, bloggar och nyhetsbrev men även till kortare reklam, såsom slogans och rubriker....

Grafisk profil, vad är det och hur skapar jag en?
Relativt
6

Grafisk profil är ett samlingsbegrepp för ett företags visuella uttryck och förmedlar företagets värderingar och affärsmässiga mål på ett visuellt...

Vad erbjuder en kommunikationsbyrå?
Relativt
13

Vilken typ av kommunikationsbyrå passar dina behov? Och vad kan en kommunikationsbyrå bidra med för att utöka din affär? Det...

Så funkar det att arbeta med en kommunikationsbyrå
Relativt
14

Att arbeta med en kommunikationsbyrå kan se ut på olika sätt. Här tar vi en närmare titt på några nyckelkomponenter...